ASUS хвърли ръкавицата!

През последната  година компанията  разби представата  на потребители и конкуренция за ефективност. След като всички се опитваха да  генерират печалби едновременно от смартфони, таблети  и нетбуци, Asus помисли за потребителя и представи уникални хибриди. Вече всички са запознати с уникалните  хибридни таблети от серията Трансформърс, но  компанията стигна дори по-далече, а именно 3 в 1-смартфон, таблет и ноутбук в едно – Asus Padphone.

Asus Padphone

Като цяло смартфона е с доста  добри характеристики, въпреки отсъствието на четериядрен процесор. Задвижва се от две Краит ядра, произведени по 28 нм технология, които в доста  тестове надвиват четериядрените Nvidia Tegra. Разполага с 1 GB RAM, qHD резолюция и 4,3″ Super AMOLED дисплей. Софтуерно използва стоков Андроид 4.0 с добавени няколко уиджета и без къстъм юзер интерфейс. Добавен в Док/таблет станцията си променя интерфейса за да  отговаря  на изискванията на голем дисплей. Интересното е, че когато е в док станцията  батерията удължава живота си до 5 пъти.

Това не е всичко! Таблетът  както и при Трансформърс Прайм може да се добави към многофункционална клавиатура, която също има собствена  батерия- така разполагате с  ноутбук задвижван от Андроид и до 9 пъти повече време на батерия! Таблетът разполага и със стайлус, с който може да  рисувате по дисплея. Ако получите обаждане в режим на таблет или ноутбук,  ще ви излезе известие на  екрана, а стайлусът ще започне да  вибрира! А как се отговаря на обаждането? – не,  вие не вадите телефона от таблета, а просто говорите  през стайлуса-наистина забележително хрумване от ASUS!

Asus Padphone ще е на пазара от месец aприл.

Статията е публикувана в Гийк блог, с етикети: .

Публикувай коментар