Android N – 6 новости, заради които си заслужава!

Googgle Android N

Новата версия на операционната система за мобилни устройства Android N на Google е все още в бета версия. Очакваме тя да бъде официално обявена на  конференцията в средата на месец май. Това са най-важните новости, които предстои да бъдат представени:

мултитаскинг в Andoid N

1. Многопрозоречен режим и истински мултитаскинг.

Многопрозоречният режим е дългоочакван, особено за таблети. Вече ще могат да се отварят по няколко прозореца едновременно. Това означава например, че ще може едновременно да е отворен чат прозор на някой месинджър, докато проверявате прогнозата за времето или гледате клип в youtube. Екранът ще може да се разделя хоризонтално и вертикално.

2. Отговор на съобщенифункция direct repplay в Android Nя без да напускаме приложението, в което сме.

Едно от нововъведенията  в Android N е известяването. Известяванията вече ще поддържат „директен отговор“. Така ще може да се отговаря на съобщения директно от панела с известия.

3. Подобрена е издръжливостта на батерията

В Android Marshmallow Google имплементираха нов фичър за пестене на батерията с име Doze. Това е специален режим, в който устройството пести от батерията, когато не се използва активно. В Android N  Doze ще се използва не само, когато устройството е неподвижно, но и когато екранът е изключен.

функция Data Saver в Android N4. Спестяване на информация и трафик.

Продължават оптимизациите за използваната памет от приложенията и трафикът в интернет. Когато фичърът Data Saver e включен, той ще ограничава приложения. Ще могат да се избират. Тази екстра ще е полезна най-вече на потребителите  е предплатен интернет план.

Функция картина в картина в Android N5. Режим „картина в картина“.

Тази екстра до скоро я имаше само в скъпите телевизори с други операционни системи. Благодарение на режима „картина в картина“ в Android N ще е възможно например да гледате клип в youtube, докато преглеждате друг сайт или документ. Ще бъде полезно на устройства с големи екрани.

6. Direct boot.

Не е нужно да флашвате или свързвате своето устройство с компютър за свалите и инсталирате  . Може директно да бъде свален на устройството.

This entry was posted in Гийк блог. Bookmark the permalink.

Публикувай коментар