Новини от Мобилния Конгрес в Барселона…

Както всяка година, така и тези през Февруари, най-горещата точка за гийк маниаците е Мобилния конгрес в  Барселона! Тази  година интереса е дори по-голям от всякога, тъй като  Samsung се „завърна“ на  конгреса и ще  представи официално   Galaxy S 5 по-късно днес.

Докато  всички главно чакаме  събитието на корейците, конкуренцията определено не спеше и представи някой доста интересни устройства:

Nokia „изненада“ света с най-лошо пазената  тайна в историята си, представяйки телефон с Андроид, за който се говори от месеци. Всъщност изненада имаше, тъй като видяхме цели 3 устройства с Андроид, всичките на цена под  110 евро!!!

Nokia

Устройствата са с доста остарял хардуер+ доста „тромав“ потребителски интерфейс, добавен от Nokia,  благодарение на който 90% от хората  въобще няма да разберат, че ползват телефон с  Android. На всичкото отгоре са премахнати всичките Google услуги, като са заменени с такива на Нокия-няма дори  Google Play, утешението е, че поне може да ползвате страхотната навигация-Nokia Here.

SONY- След  раздялата си с Ericsson, компанията определено върви по правия път и вече започва да  диша във врата на  големите играчи. След бума на Z и Z1  моделите, логичното се случи и SONY представи техния наследник- Sony Z2:

xperia-z2-press-image

Новия модел надгражда във всяка една  сфера предшественика си:

  • нов 5.2″ IPS дисплей със Sony Bravia Engine, използван в телевизорите на компанията и разбира се  Full HD  резолюция.
  • новия Snapdragon 801 2.3 Ghz  процесор-най-мощния  процесор на пазара
  • 3ГБ Рам памет вместо 2 в предшественика.
  • подобрена 20 Mpx камера, даваща възможност за снимане на 4k Ultra HD  видео.
  • по-леко и по-тънко тяло.

Очаква на пазара до края на  месец Март на цена около 650 евро.

За най-нетърпеливите изтече и  първа официална  снимка на новия Galaxy s 5, който ще  бъде представен  тази вечер:

Samsung-Galaxy-S5-leaks-ahead-of-event-2

S5 vs S4

Статията е публикувана в Гийк блог, с етикети: , , .

Публикувай коментар