Сервиз за лаптопи и компютърна техника

laptop-monitor-tablet-pc-service-geek

Сервиз за професионален ремонт на лаптопи, монитори, таблети, компютърна техника, видеонаблюдение и касови апарати „Гийк“. Ремонт на ниво елемент на дънни платки, видеокарти, чипсети и BGA чипове.

В сервиз „Гийк“ се извършва ремонт, диагностика и профилактика на лаптопи, таблети, компютри, монитори, принтери, скенери, копири, камери за видеонаблюдение, компютърна периферия и аксесоари.

Много от хората подценяват навременната профилактика на техните лаптопи и настолни компютри. Това е най-голямата грешка, която допускат преди да посетят сервиз, вече за ремонт. Профилактиката на мобилните компютри значително удължава животът им. Поради малкия обем, в който е събрана голяма изчислителна мощ се отделя голямо количество топлина. Поради тази причина охладителната система на лаптопите е от критично важно значение, тъй като  задържането на тази топлина в малкия корпус води до прегряване на критично важни компоненти по дънната платка. В следствие се разрушава вътрешната структура на чиповете и те дефектират!При навременна профилактика на охладителната система, рискът от прегряване на лаптопите се свежда до минимум. Последствията за настолните компютри са същите, с единствената разлика, че  обемът на охладителната им система е по-сериозен, което е предимство и нож с две остриета. Когато се замърси, тя става също толкова неефективна, колкото тази на мобилните, а  по принцип трябва да отделя повече топлина. Профилактиката в нашият сервиз се състои в почистване на целия корпус от прах и мръсотия отвътре, смазване на вентилаторите, смяна на термопастата и термолепенките и ако се налага замяна на вентилаторите и радиаторите с нови.

Препоръчваме един до два пъти в годината профилактика на лаптопи и веднъж за настолни компютри.  В случай, че лаптопът Ви загрява или е станал по-шумен – налага се спешна профилактика. Няма как да усетите настолните компютри на допир дали загряват, но също ще чуете, когато работят по-шумно или видите наслоена прах. Препоръчително е да не се стига до тези моменти, а да се извършва профилактика преди да това.

Сложният принцип на работа на съвременните лаптопи и големият брой чипове с BGA монтаж правят диагностиката и ремонта им трудни, дори и за професионалисти, които не са специализирали в тази област. Ние имаме знанията и опита, нужни за диагностика на повреди в лаптопи.

Казали са ви, че дъното на настолен компютър или лаптоп не могат да се ремонтират и са за хвърляне, или  са пробвали и не са успели да ги  отремонират? А обясниха ли ви защо? Не се доверявайте на шарлатани! Доверете се на експерти! Само експертите имат нужните умения и специализирана техника за извършване на сложни ремонти.