Сервиз за таблети

В сервиза на Гийк ЕООД предлагаме ремонт на счупени и развалени таблети. Ремонтът и диагностиката на таблети съществено се различава от ремонта на лаптопи. Поради малките размери на таблетите, много от функциите на отделни елементи в нормалните мобилни компютри са събрани в корпуса на един чип. Това затруднява точната диагностика и изисква опит.

Таблетите са най-мобилните персонални компютри в наше време. Те предоставят достатъчно изчислителна мощност за извършване на ежедневна работа и разтоварване в свободното време. Съчетаването на добро бързодействие с издръжлива батерия и малки размери ги прави много мобилни, но ги подлага на повече небрежност и физически въздействия. Често това води до счупване на сензорните им екрани (тъч скрийни) или корпусите им. Единствено замяната на спукан сензорен екран ги връща към работоспособност, защото повечето нямат възможност за включване на външна мишка, клавиатура  и екран едновременно.

В китайските таблети често изчезва звукът от тонколоните. Причината е в евтините им говорители, които се претоварват и намотките им изгарят. Подлежат на замяна, ако не се намират, като резервни части, дори е възможно да се пренавият! Също така чест дефект е счупването на букси и бутони. Те са заменят бързо, заради наличието им.

Поради липса на резервни части към момента на територията на България, ремонтите на таблети е възможно да отнемат повече време за ремонт, заради доставка от Китай или друга страна производител на таблети.

Нашият опит е както в замяната на екрани и батерии на таблети, така и в ремонт на дънни платки!