Компютърни услуги

Фирма „Гийк“ ЕООД предлага широк диапазон от дeйности в Свети Влас, Слънчев Бряг и Несебърска община, категоризирани като „компютърни услуги„. Компютърните услуги се делят на два типа – хардуерни и софтуерни. Хардуерните се свързват с физически ремонт на настолни компютри, монитори, лаптопи, таблети, принтери и друга периферия. Софтуерните услуги се свързват с програмите и операционните системи. Чести софтуерни проблеми са компютърните вируси и спама.

За да не се стига до преинсталиране на Windows и загуба на информация извършваме ИТ консултации, обучения и абонаментна поддръжка на компютри и мрежи. Ние считаме, че преинсталацията на Windows не е решаване на проблем, в повечето случаи тя се извършва поради некомпетентност на лицето. Когато един проблем не се решава, а се заобикаля има голяма вероятност да се прояви отново или да доведе до други проблеми. Затова, ако ни попитате дали „преинсталираме Уиндоус„, отговорът е да, но първо ще тестваме състоянието на хардуера Ви (рам памет, твърд диск, дъно, процесoр, охлаждане), после ще проверим за софтуерни проблеми и съхранени грешки в системните журнали и ако преценим, че не е за преинсталация операционната система – НЕ!

Когато се нуждаете от изграждане и поддържане на компютърна мрежа или достъп до интернет ние сме насреща. Ще анализираме внимателно от какво се нуждаете, ще го обсъдим с Вас и ще го изпълним по безупречен начин, за да сме доволни и ние и Вие. Безжичните мрежи са както модерни, така и удобни, но при неправилно проектиране те излагат на риск информацията, надежността и рентабилността им. От другата страна са добре познатите кабелни мрежи, при които се постига по-висока пропускателна способност. Ние имаме достатъчно професионален опит, за да можем да ги изградим и поддържаме еднакво добре и надежно.

Търговските обекти като хотели, ресторанти, магазини и складове се нуждаят от специализиран софтуер, за да бъдат максимално ефективни. Софтуера съкращава разходите, намаля злоупотребите от недобросъвестни служители и клиенти, оптимизира труда и спомага при счетоводсто.